Aktiv i Hindås (Motion)


Aktiv i Hindås (AkiH) är Hindås Gymnastikförenings gruppträning. Vi erbjuder gruppträning alla dagar i veckan utom på tisdagar och fredagar. Våra ambitioner är att det skall vara roligt att träna ihop och att erbjuda varierande träning. Alla tränar på sin egen nivå. Deltagande i motionens pass kan ske från 13 års ålder (medföljande målsman vid ålder 13-15 år). Följ oss gärna på Facebook : Aktiv i Hindås

Motions hösttermin är från v 35-50 samt v 2-3. Vårterminen startar v 4 och är fram tom v 21 med undantag för Hopplösa, startar v 3 efter julledighet.


Här kan du läsa om våra pass:


EFIT

Effektiv Funktionell Intensiv Träning.
EFIT är Korpens och Gymnastikförbundets svar på CrossFit. Träningen är utmanande, rolig och social samt går att tränas av alla i alla åldrar, förutsättningar och ambitionsnivåer.
EFIT gör dig allroundtränad och höjer din generella styrka, vilket innebär att du kan använda din energi på ett mer effektivt sätt.
Träningen är utomhus! Kläder och skor efter väder samt bra handskar.
Måndagar vid Hindåsskolans gymnastiksal, om inget annat meddelas. Håll gärna koll på vår sida på Facebook!

Anna leder och inspirerar varje måndag!

Cirkelpass

Vi kombinerar olika puls- och styrkeövningar i en cirkel. Målsättningen är att du skall träna igenom alla större muskelgrupper under passet, ben, arm, axlar, rygg och bål, och samtidigt få en rejäl pulshöjning!
Vi jobbar med vikter så som skivstänger, hantlar och viktskivor, kettlebells och gymnastikhallens redskap mm.
Passet är för alla, oavsett individuell nivå. Var och en har sin egen startpunkt och utvecklas därifrån.
Ett utmärkt tillfälle att ge din kropp lite mer styrka, för att t.ex. kompensera ett stillasittande jobb. Eller som komplement till sin konditionsträning.

Torsdagar jämna veckor med Annette. Starkt välkommen! 

HIIT

Korta högintensiva träningspass som passar alla som vill ha ut så mycket som möjligt av ut träningen på kortast möjliga tid! Passet bygger på Hög Intensiv Intervall Träning.
Själva grunden i passet är en serie högintensiva övningar under 20 min, som inleds med gemensam uppvärmning och kort avslutande stretch.
Passen varierar i inriktningarna, puls, styrka, spänst och bål.

Petter, Fredrik, Anna eller Annette inleder helgen på bästa vis på lördagarna.

Gymmix medel

Gymmix medel är vår ‘vanliga’ motionsgympa. Vi arbetar igenom kroppen till medryckande musik. Varje pass innehåller en rejäl dos styrka och kondition men du får också balans, koordination och smidighet. Endorfinerna sprutar och man går gladare hem. Övningarna är sällan särskilt komplicerade och många finns i flera varianter som man kan använda beroende på dagsform eller andra begränsningar. T ex: armhävningar kan göras ‘på tårna’ eller ‘på knäna’.

Var och en kan jobba efter sina förutsättningar. Vi inspireras av varandra men tävlar inte.

Carina hälsar er välkomna på onsdagar!

Bål

Muskulaturen i bålen håller oss uppe och skyddar kroppen från felbelastning i vardag och träning. Bålen är kroppens kärna (core). Passet bidrar till att skapa stabilitet och styrka i detta område. Vi tränar muskler runt skulderbladen, ryggraden, höfterna och bäckenbotten.
Det är ett medelintensivt pass som kan anpassas till nybörjade och träningsvana.

Carina hälsar er välkomna på söndagar!

OBS! Passet inställt under våren 2023

Hopplös

Vi tränar mjukgymnastik utan stora hopp. På torsdagseftermiddagen, för dem som känner att medel kanske är för mycket, eller vill testa gympa utan att behöva bekymra sig om svåra rörelser. Passet vänder sig till den som vill röra sig men kanske har svårt att klara vanlig motionsgympa. Alternativa rörelser finns när man inte klarar vissa. För den som vill komma igång att träna. Något för pensionären eller kanske nybörjaren.

Ingela leder på torsdagar i Hindåsskolans Gymnastiksal. Välkommen!

Styrka/Puls 30min

Vi erbjuder ett kort och intensiv pass, med fokus på styrka & pulsträning. Vi tränar utan redskap, blandar övningar och rörelser för hela kroppen och sinnet. Kroppsviktsträningen leder till ökad ledstabilitet, muskelstyrka och uthållighet. Alla kan vara med efter egen förmåga.
Du kan delta i passet separat, men vi rekommenderar en kombination med efterföljande ”Återhämningspass 30minuter”.

Dessa lite kortare pass är alltså anpassade att kombineras, därför är bytet mellan inriktningarna snabbt och sker omedelbart. Många tränar hårt och återhämning är en viktig del för att sänka stressnivåer i kroppen, så vi rekommenderar dig att delat i båda dessa 30 minuters pass.

På torsdagar udda veckor leder Ann-Marie detta varierat pass.

Återhämtningspass 30 min

Ett Yin yoga inspirerad återhämtning och avslappningspass. Milda och långa stretchövningar kombineras med djupandningen som hjälper dig att släppa på spänningar, låter kroppen slappna av och återhämta sig.
Du kan delta i passet separat men det är också en välanpassad avslutning till förgående pass ”Styrka/Puls 30minuter”30-minuterspass.

Dessa lite kortare pass är alltså anpassade att kombineras, därför är bytet mellan inriktningarna snabbt och sker omedelbart. Många tränar hårt och återhämning är en viktig del för att sänka stressnivåer i kroppen, så vi rekommenderar dig att delat i båda dessa 30 minuters pass.

På torsdagar udda veckor leder Ann-Marie detta varierat pass.

Zumba

Zumba är en dansbaserad gruppträning som är inspirerat av latinamerikansk musik. Grundrytmerna är merengue, salsa, cumbia och reggaeton. Passet bygger på att kombinera låg och högintensiva rörelser och rytmer i en intervallträning.

Zumba är för alla. Man behöver inte ha några förkunskaper och man kan köra på sitt eget tempo. Huvudsaken är att ha roligt samtidigt som man dansar sig svettig och tränar hela kroppen. Du kommer att lämna detta pass full av energi!

Tisdagar kör vi med Edith. Välkommen!

Schema

Måndag

 • EFIT

  Utomhus (samling vid Skolan) – Anna

  EFIT: Effektiv Funktionell Intensiv Träning. Instruktör Anna

Tisdag

 • Zumba

  Idrottshallen (spegelsalen)

  Dansbaserad träning. Instruktör Edith

Onsdag

 • Gymmix medel

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Styrka, kondition, balans, koordination och smidighet. Instruktör: Carina

Torsdag

 • Hopplös gympa

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Träning utan hopp. Instruktör: Ingela

 • Cirkel, jämna veckor

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Styrka- och pulsträning med vikter och redskap. Jämna veckor. Instruktör: Anette

 • Styrka/puls, udda veckor

  Hindasskolans gymnastiksal

  Styrka och puls träning med efterföljande avslappning med inspiration av Yinyoga

Lördag

 • HIIT

  Idrottshallen (Spegelsalen)

  HIIT: Hög Intensiv Intervall Träning. Instruktör: Anna/Anette/Fredrik eller PetterVåra sponsorer