Aktiv i Hindås (Motion)


Aktiv i Hindås (AkiH) är Hindås Gymnastikförenings gruppträning. Vi erbjuder gruppträning alla dagar i veckan utom på tisdagar och fredagar. Våra ambitioner är att det skall vara roligt att träna ihop och att erbjuda varierande träning. Alla tränar på sin egen nivå. Deltagande i motionens pass kan ske från 13 års ålder (medföljande målsman vid ålder 13-15 år). Följ oss gärna på Facebook : Aktiv i Hindås

Motions hösttermin är från v 35-50 samt v 2-3. Vårterminen startar v 4 och är fram tom v 21 med undantag för Hopplösa, startar v 3 efter julledighet.


Här kan du läsa om våra pass:


EFIT

EFIT = Effektiv Funktionell Intensiv Träning.
Allroundträning som höjer din generella styrka så du kan använda din energi på ett mer effektivt sätt. Träningen är alltid utomhus. Kläder och skor efter väder. Bra handskar och gärna ett ”gammalt” liggunderlag är bra att ha.

Anna

Cirkel

Intervaller av puls- och styrkeövningar i en cirkel. Vi tränar igenom alla större muskelgrupper under passet, ben, arm, axel, rygg, bål och samtidigt får vi en rejäl pulshöjning. Vi använder vikter så som skivstänger, hantlar, viktskivor, kattlebells och gymnastikhallens redskap.

Annette, Petter, Fredrik

HIIT

HIIT = Hög Intensiv Intervall Träning. Passet där du får ut så mycket som möjligt på kortast möjliga tid. Du tränar en serie högintensiva intervallövningar under 20 min. Passen varierar i inriktningarna; Puls, Styrka, Spänst och Bål. En gång per månad erbjuder vi en Challange, den vill du inte missa.

Petter, Fredrik, Anna eller Annette

Gymmix medel

Gymmix medel är vår ”vanliga” motionsgympa. Vi arbetar igenom kroppen till medryckande musik. Varje pass innehåller en rejäl dos styrka och kondition men du får också balans, koordination och smidighet.

Carina

Hopplös

Vi tränar mjukgymnastik utan stora hopp. På torsdagseftermiddagen, för dem som känner att medel kanske är för mycket, eller vill testa gympa utan att behöva bekymra sig om svåra rörelser. Passet vänder sig till den som vill röra sig men kanske har svårt att klara vanlig motionsgympa. Alternativa rörelser finns när man inte klarar vissa. För den som vill komma igång att träna. Något för pensionären eller kanske nybörjaren.

Ingela

Yinyoga

Vi fokuserar på stillhet. Instruerar dig i enklare andningsövningar som får din kropp att slappna av. Passiva och djupa yogapositioner ger dig en välbehövlig stretch som bearbetar kroppens bindväv. För både nybörjare och erfarna. Ta gärna med kudde och filt om du vill.

Anne-Marie

Zumba

Dans till latinska rytmer som Merengue, Salsa, Cumbia och Reggaeton. Passer bygger på kombinera låg och högintensiva rörelser och rytmer i en intervallträning. Vi har roligt samtidigt som vi dansar oss svettiga och tränar hela kroppen.

Edith

Schema

Måndag

 • EFIT

  Utomhus (samling vid Skolan) – Anna

  EFIT: Effektiv Funktionell Intensiv Träning. Instruktör Anna

Tisdag

 • Zumba

  Idrottshallen (spegelsalen)

  Dansbaserad träning. Instruktör Edith

Onsdag

 • Gymmix medel

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Styrka, kondition, balans, koordination och smidighet. Instruktör: Carina

Torsdag

 • Hopplös gympa

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Träning utan hopp. Instruktör: Ingela

 • Cirkel

  Hindåsskolans gymnastiksal

  Styrka- och pulsträning med vikter och redskap. Instruktör: Anette

 • Yinyoga

  Hindasskolans gymnastiksal

  Vi fokuserar på stillhet

Lördag

 • HIIT

  Idrottshallen (Spegelsalen)

  HIIT: Hög Intensiv Intervall Träning. Instruktör: Anna/Anette/Fredrik eller PetterVåra sponsorer